Orgel

Tijdens een uitvaartplechtigheid besteden wij veel zorg en aandacht aan de muziek. Tegenwoordig maken nabestaanden veel gebruik van een cd. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor live gespeelde muziek op het orgel in de aula. Tijdens elke uitvaart staat een professionele musicus tot uw beschikking: een beroepsorganist die de plechtigheid muzikaal kan begeleiden.

Vaak bestaat bij orgelmuziek de associatie met kerk en religie. De meeste orgels zijn dan ook te vinden in een kerk, maar het orgel heeft ook een rol gespeeld in theaters. En natuurlijk hoort het draaiorgel thuis in het Amsterdamse straatbeeld en de Amsterdamse harten. Het orgel is een instrument waar niet alleen religieuze, maar ook licht klassieke en populaire muziek op gespeeld kan worden. Zo heeft het orgel van De Nieuwe Ooster sinds 1940 vele generaties geraakt door de mooie warme klank. Van Bach tot Andrea Bocelli, van Vera Lynn tot Paul de Leeuw, het orgel kan klinken als een draaiorgel en ontroeren als een kerkklok. Het orgel kan zacht spelen op momenten waar anders langere tijd alleen schuifelende voeten klinken. Zoals bij voorbeeld tijdens het afscheid nemen van de overledene.

Tijdens de crematie- of begrafenisplechtigheid is het orgel ook in afwisseling met cd’s te gebruiken. Als de lievelingsmelodie van de overledene niet te vinden is op een cd is er de mogelijkheid om de muziek live te laten spelen op het orgel. De Nieuwe Ooster heeft een grote variëteit aan bladmuziek. Bijzondere muzikale wensen zijn vooraf bespreekbaar met de organisten. Het orgel is een begeleidingsinstrument bij uitstek, zodat de organisten een solist of koor uitstekend kunnen begeleiden. Het is aan te raden om vooraf contact op te nemen met de organist van dienst zodat zeker is dat de bladmuziek tijdig aanwezig is.

Het is ook mogelijk om het orgel te laten bespelen door een gastorganist, die op verzoek van de familie komt spelen. De organist van dienst geeft dan tekst en uitleg en helpt de gastorganist indien nodig op weg.

Klik hier voor het downloaden van de orgelbrochure met suggesties voor de keuze van muziek.