Cremeren

Het rijksmonumentale aulagebouw heeft sinds 2013 een nieuwe aanbouw waarin het crematorium is gevestigd. Vanuit de grote aula kan de kist met de overledene als afsluiting van de plechtigheid op indrukwekkende wijze omhoog gaan. Een uniek ritueel dat veel nabestaanden als zeer bijzonder ervaren. Klik hier voor een impressie.

Steeds meer mensen willen gecremeerd worden. Maar wat gebeurt er met de as? Sinds 2006 beschikt De Nieuwe Ooster over unieke urnentuinen, ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau Karres en Brands. Op de prachtige lange vijver drijven goudkleurige urnen tussen de witte waterlelies. De imposante urnenmuur is internationaal onderscheiden met diverse prijzen. Een bijzonder vormgegeven urn op een speciale sokkel? Een simpele steen in het magnoliabos? Verstrooien in het ecologisch onderhouden natuurgebied aan de rand van het gedenkpark? Het is allemaal mogelijk. Ook kan (een deel van) de as worden bewaard in een sieraad of verwerkt in een glasobject. Al dan niet speciaal voor u ontworpen.

De chirurgische metalen en edelmetalen die in sommige gevallen na het crematieproces overblijven komen ten goede aan het Dr. C.J. Vaillant Fonds. Dit fonds verzamelt de metalen en laat ze recyclen. De opbrengst wordt ter beschikking gesteld aan goede doelen zoals de Hartstichting, het Koningin Wilhelmina Fonds (kankerbestrijding), Ronald McDonaldhuizen en het Aids fonds.