Audiotour Nieuwe Ooster,
wandel mee of luister thuis

De audiotour die u over de begraafplaats leidt en die u hieronder kunt downloaden begint bij de hoofdingang aan de Kruislaan 126. De audiotour duurt circa anderhalf uur. U begint voor het hek aan de Kruislaan en eindigt bij het graf van de bevriende kunstenaars George Breitner en Willem Witsen. Onderweg staat u stil bij bijzondere graven, bekende Amsterdammers en belangrijke momenten uit de geschiedenis.

De audiotour is een productie van Mariëtte Wijne (samenstelling en stem) en Pieter Wackers (opname en montage) in samenwerking met Mischa Smeding en Carla van der Elst van De Nieuwe Ooster. Speciale dank gaat uit naar literaire rondleider Jos van Hest en Albert Oostendorp, die u het verhaal vertelt van zijn oom die, amper 20 jaar oud, in Duitsland werd vermoord.

De muziek die u hoort zijn fragmenten uit het Largo van Händel, de Canon in D van Pachelbel en De Internationale vertolkt door zangkoor De Stem des Volks. Verder zijn ook een Surinaams bazuinorkest en mannenkoor Maranatha te horen.

We wensen u een mooie wandeling. Klik hier om de audiotour te downloaden.

De Nieuwe Ooster heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van de gebruikte muziekfragmenten te achterhalen. De aard van de muziek brengt evenwel met zich mee dat niet in alle gevallen de identiteit of verblijfplaats van rechthebbenden kan worden achterhaald. Zij die menen rechten te kunnen doen gelden worden verzocht zich te melden via info@denieuweooster.nl .