Arboretum

Stichting Arboretum De Nieuwe Ooster adviseert en zet zich in voor de bomen in het gedenkpark. Doel van de stichting is onder meer de naamsbekendheid van het arboretum te vergroten en de collectie naald- en loofbomen uit te breiden. De collectie bomen in het park is bijzonder qua omvang en diversiteit. Voor mens en dier zijn bomen van levensbelang omdat ze zowel zuurstof als nest- en schuilgelegenheid voor vogels en andere dieren leveren.  De grote reuzen bieden nabestaanden ook rust en troost. Al zullen de meeste bomen ons overleven, ook zij hebben een beperkte levensduur. Door de ruime herplant wordt het park alleen maar mooier. U kunt ook vrijwilliger of donateur worden.

Stichting Arboretum De Nieuwe Ooster

De Nieuwe Ooster bezit een zeer rijk assortiment loof- en naaldbomen. Nergens in Amsterdam en omstreken vindt men zo`n rijke collectie bomen en coniferen. In elk jaargetijde biedt dit bomenpark een prachtig beeld. Aan de rand van Amsterdam sta je midden in de natuur. In deze rustige, groene oase bieden de bomen onderdak, nest- en schuilgelegenheid en voedsel voor het rijke vogelbestand. Hoe groter en gevarieerder het assortiment bomen, hoe meer bloemen en vruchten. Zo ontstaat een gevarieerd voedselpakket voor de vogels.

 

Op De Nieuwe Ooster staat een ruim assortiment verschillende loof- en naaldbomen en bijzondere heesters. Elk jaar breiden we deze verzameling uit. In 2022 wordt de 1000ste boomsoort geplant! We kunnen hier niet alle bomen benoemen maar een aantal is zeker het vermelden waard. In het park staan onder meer de Zakdoekjesboom, Doodsbeenderenboom, Wateriep, Tulpenboom, Zwepenboom en de Walnoot. Ook zijn er 38 verschillende eiken en 68 verschillende esdoorns.