Een plek voor as

In de urnentuinen
Kiest u voor een urnengraf in een van de urnentuinen, dan zijn er de volgende mogelijkheden:

  • Een sierurn op (of asbus in) een urnengraf in een van de bijzondere beplantingsstroken: bloembollenweide, berken en grassen, magnoliabos, tegeltuin, bloementuin, zuilenrij of ‘vrije baan’.
  • Een enkele of dubbele nis in het columbarium met of zonder gedenkplaat.
  • Een of twee urnen in een urnenkelder op een prominente plek langs de vijver.
  • Een sierurn of monument op de galerij.
  • Een drijvende goudkleurige Charon (urn) in de vijver met plek voor 4 bijzettingen.
  • Een speciaal ontworpen urn in het bosprieel.
  • De voorschriften variëren in kleurstelling, maatvoering en het al dan niet mogen aanbrengen van eigen beplanting.

Op een bestaande plek
Heeft u al een urnengraf op De Nieuwe Ooster? Dan kunt u de as laten bijzetten. Dit kan ook in of op een bestaand particulier graf. Zo kunt u begraven en cremeren combineren.

Op de strooiweide
Op deze glooiende grasvlakte, omringd door bomen en rhododendrons, kunt u op uw eigen manier afscheid nemen door de as zelf te verstrooien. Een aulamedewerker gaat met u mee. Op de gedenkmuur kunt u een naamplaatje laten aanbrengen. Een intieme plek, waar u rustig kunt zitten en bloemen neerleggen.

In het bosprieel
Het bosprieel is onderdeel van het Amsterdamse ecolint, liefdevol beheerd door onze hoveniers.Het is een natuurlijk gebied met inheemse flora en fauna, van rietorchis tot ijsvogeltje. Ook hier staan gedenkzuilen voor een naamplaatje en doet een aulamedewerker de begeleiding.

Elders op De Nieuwe Ooster
De verstrooiing vindt plaats zonder aanwezigheid van nabestaanden. Dit doen wij op verschillende plekken. Als u dat wilt, kunnen wij na afloop een bericht sturen met de datum van verstrooiing. Het aanbrengen van een naamplaatje als aandenken is ook mogelijk.

Op zee
Wij kunnen ook een verstrooiing op de Noordzee voor u verzorgen. U kunt hierbij echter niet aanwezig zijn. Wel kunnen wij u na afloop een bericht sturen met de vermelding waar en wanneer de as is verstrooid.

De asbus staat in de eerste maand na crematie in de Algemene nis (niet toegankelijk voor publiek). Heeft u meer tijd nodig voor het maken van uw keuze, dan blijft de as op deze plek maximaal één jaar in bewaring. Het eerste halfjaar brengen wij u geen kosten in rekening. Het is belangrijk dat u tijdig uw keuze maakt, afhankelijk van de bewaartermijn die u kiest. Gebeurt dit niet, dan verstrooit De Nieuwe Ooster de as uiteindelijk in het gedenkpark.

In Nederland is het mogelijk om de as mee te nemen naar huis. Afhankelijk van de uiteindelijke bestemming, geven wij u de as mee in een asbox of een gesloten asbus. Uiteraard kunt u ook in dit geval kiezen voor een speciale sierurn of een of meer sieraden.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Of wilt u liever een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met een van onze medewerkers, telefoon 020-25 32 900.