Begraven voor onbepaalde tijd

Op 27 mei 2021 heeft de Amsterdamse gemeenteraad ingestemd met het voorstel van het college van B&W om, na bijna 20 jaar, uitgifte van graven voor onbepaalde tijd opnieuw mogelijk te maken op De Nieuwe Ooster en De Nieuwe Noorder. Dit geldt niet alleen voor mensen die dit vanuit hun religie wensen, maar voor iedereen.

Lees meer

COVID-19

De gemeentelijke begraafplaatsen zien toe op strikte naleving van de richtlijnen van het RIVM. Er zijn maximaal 45 bezoekers welkom tijdens de plechtigheid en de condoleance na afloop.
Gasten en medewerkers houden anderhalve meter afstand. Draag vanaf 13 jaar een mondkapje op het moment dat u geen anderhalve meter afstand kunt houden tijdens het in- of uitlopen van ruimtes.

Lees meer

Buiten-expositie

Voor fotograaf Mark Kohn zijn bomen individuen. Daar heeft de boom geen boodschap aan, maar het maakt verschil voor hoe wij ze zien en met de natuur omgaan. Om bomen een gezicht te geven maakte Kohn ruim 100 foto’s van boomschors.

Lees meer

Borstbeeld voor Springer

Landschapsarchitect L.A. Springer (1855-1940) heeft op 30 september eindelijk het blijvend eerbetoon gekregen dat hem toekomt. De landschapsarchitect liet zijn sporen na in Amsterdam Oost en in de rest van het land, maar van hem was nog nergens een monument. Daar is nu verandering in gekomen.

Lees meer